Psichoterapeutės Agnės Kirvaitienės nuotrauka

Pasveikti nuo tėvų alkoholikų.

Pokalbiai psichoanalitiko kabinete

Gintarė Jankauskienė, Agnė Kirvaitienė

10 autentiškų istorijų, 10 susitikimų psichoanalitiko kabinete

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas statistika skelbia, kad Lietuvoje kas antras žmogus vaikystėje patyrė sunkumų, susijusių su alkoholio vartojimu šeimoje. 

Knygoje „Pasveikti nuo tėvų alkoholikų“ atvirai prabylama apie tai, kaip kartais tėvai vietoj saugaus besąlyginės meilės ir dėmesio glėbio, vaikams leidžia patirti nebrandų elgesį, kritiką, emocinį abejingumą, smurtą. Šis meilės ir neapykantos jausmų kokteilis gerokai apkartina vaikystę ir sutrikdo normalią psichikos raidą. 

Mes siūlome knygos skaitytojams pažinti slėpiningąjį pasąmonės pasaulį ir suvokti, kokią galingą įtaką jų dabartiniam gyvenimui daro vaikystės patirtys. Neišspręsti vidiniai konfliktai, neišreikštos sunkios emocijos nieko nedarant niekur nedingsta. Chaotiškos vaikystės šleifas velkasi iš paskos ir gadina gyvenimą, santykius su savimi ir artimiausiais žmonėmis. 

Knyga skirta ne tik suaugusiems alkoholikų vaikams, ji skirta visiems, išaugusiems nedarniose, besipykstančiose šeimose. Iš jų išėję vaikai dažnai sužeistą sielą bando „gydyti“ nežmonišku darbo krūviu, destruktyviais santykiais, spontaniškais pirkiniais, seksu, maistu, kraštutiniais atvejais – alkoholiu. Tačiau tuštumos, nesaugumo, kitoniškumo jausmas niekur nedingsta. Galiausiai pasiekiamas taškas, kai tenka pripažinti: „Man reikia pagalbos.“

Knygos „Pasveikti nuo tėvų alkoholikų“ herojai savo pavyzdžiais liudija, kad net ir užaugus niūriomis sąlygomis, galima išlipti iš tų savotiškų spąstų, pradėti save mylėti ir kurti prasmingesnį bei džiaugsmingesnį gyvenimą. Gyvenimą, kuriame siekiame pagarbos sau, pusiausvyros, darnos ir išminties. Kuriame aplinkinių ir specialistų parama bei pagalba jau neatrodo beprasmės.

Psichoanalitikės Agnės Kirvaitienės nuotrauka

Knygą galima įsigyti knygų prekybos vietose.

Taip pat internetu:
Baltos lankos.lt
Knygos.lt
Patogupirkti.lt

Psichoterapeutas Vilniuje, psichoterapija, gydymas. Susisiekite